Du er her: Home Vi har en koloss som kan kopiere Koss!

Vi har en koloss som kan kopiere Koss!

Vi har legender som Oscar Mathisen, Hjallis, Kuppern og Johan Olav Koss. Det er gode grunner til det. De var aktive i en tid da skøytesporten hadde liten konkurranse. Halve Norge gikk ikke rundt i landet og kikket ustanselig på en liten skjerm og med propper i ørene stengte omverden ute. I gamle dager gikk man heller på skøyteløp og fylte opp Bislett Stadion med 26.000 feststemte skøytefans. Om du bodde gudsjammerlig langt fra Sinsenkrysset kunne du lytte til radio og notere rundetider. Vår skøytehelter ble nasjonale ikoner på den tiden da konkurransen om oppmerksomheten var liten og skøytesporten fikk breie seg ut i full bredde med kampen mann mot mann, stor fart og vakre bevegelser på isparketten før melkesyra gjorde for sterkt innpass. Legender som Kuppern fikk nettopp kongens fortjenstemedalje i gull!  Ikke bare fordi skøyteporten var megastor i hans tid men også i kraft av sin personlighet.

Vi skriver 2019 og det aller siste allround VM på skøyter(neste år blir det sammen med VM Sprint) blir avviklet på den raske banen i Calgary nå lørdag og søndag. Vår mann Sverre Lunde Pedersen har vist fantastisk form den siste tiden hvor han ble verdensmester på 5000m og tok sølv på 1500m. Han kan bli verdensmester på søndag og bli den første på 25 år etter Johan Olav Koss. Hvis så skjer blir det en vitamininnsprøytning for idretten over alle vinteridretter som har alt; spenning, stor fart, små marginer og kampen mann mot mann eller kvinne mot kvinne.  Skøytesporten står for en en ny epoke men mangler en ting: Ungdommen!  Vi må få ungdommen med blant publikum slik de har det i Nederland. Se mer fremover enn bakover for da snubler ikke skøyteporten! Har du forslag om hvordan få med ungdommen i en sport som er like ung i dag?? Mail; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   eller sms 90884438.   Godt VM!

  

Søk

Hvem er på nett ?

Vi har 34 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Noe på hjertet

Har du nyheter, ideer, planer eller et arrangement i skøytesportens regi så la oss vite dette snarest på sms 90884438, eiffel@online eller facebook/toindreovevekkmen