Du er her: Home 2017 og den nye skøyterevolusjonen

2017 og den nye skøyterevolusjonen

Det startet under WC 1 i Heerenveen da Håvard Holmefjord Lorentsen kalt Lorry, vant på 500m i konkurranse med verdens beste sprintere. Under WC2 i Sørmarka Arena tok det helt av med 6 pallplasseringer. Norge har for tiden verdens beste sprinter som vant både 500 og 1000m og med Sverres seier på 1500m, sølv på lagtempo og teamsprint hvor også jentene fikk sølv, er Norge tilbake som skøytenasjon. Forrige revolusjon, vi ser bort fra den russiske, var i 1963 hvor Ivar Aaness, Per Ivar Moe og Kuppern tok hele pallen under EM i Gøteborg. Stein Johnsens treningsprinsipper fikk mye av æren for bragden.

 

54 år senere kommer en ny revolusjon tilpasset tiden og med toppløpere som har skøyter som jobb og reiser over 3 kontinent for å konkurrere med over 200 reisedøgn i året. De deler det meste av tiden sammen på treningsøkter, konkurranser i sesongen, på hoteller og reiser. De er skøytesportens globetrottere, en stor familie som har et mål: å bli best! Sist vi fikk en verdensmester var i 1994 og han het Johan Olav Koss. Samme året tok han tre gull under OL i Vikingskipet. I dag kan verdensmesteren like gjerne være sprinter for Lorry er den som ligger nærmest gull og forrige sesong ble det sølv under VM sprint i Calgary. Neste VM i Vikingskipet (2020) er allround og sprint likestilt for første gang i historien. Dette viser med all tydelighet at sprint har tatt steget til å bli fullt akseptert på lik linje som allround i mesterskapssammenheng og i alle konkurranseformer.

 

Idretten er konservativ og har vanskelig med å akseptere endringer. Lagtempo som førte norske løpere tilbake til pallen ble dømt nedenom og hjem av mange i skøytekretser. I dag utgjør øvelsen mye av vårt seierspotensial. Fellesstart og teamsprint er på gang. Førstnevnte er OL-gren for første gang i 2018.

 

Vi håper de fantastiske resultatene fra de to første WC vil få flere positive konsekvenser. Media er godt på vei med førstesider og superlativer og dette hører og ser sponsorene. Vi håper de snart reagerer!

 

Til slutt en stor blomst og honnør til Carl Andreas Wold som sammen med Even Wetten lager fantastisk skøytestemning på NRK sendingene. Lett tone, informativt og humor krydret med intervjuer av løperne tar skøytesporten til nye høyder!

 

2016 og den nye skøyterevolusjonen het min roman som kom ut i 2011. Jeg bommet med 1 år og jeg håper dere har meg unnskyldt. Nå er romanen lest inn på 6 CD-er med ca 6, 5 times skøyteglede. Dette er årets beste julegave til en skøyteentusiast eller en som er i ferd med å bli det! Du kommer til å humre og le. Koster kun kr. 180,- pluss porto. Bestilles på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller sms 9088 4438. Bestill nå så får du den i god tid før jul!

      

Søk

Hvem er på nett ?

Vi har 74 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Noe på hjertet

Har du nyheter, ideer, planer eller et arrangement i skøytesportens regi så la oss vite dette snarest på sms 90884438, eiffel@online eller facebook/toindreovevekkmen