Velkommen til toindreogvekkmen.no!

I over 15 år har vi servert nyheter og hendelser innen skøyteverden ! Når er det nesten 10 år siden vi har gjort noe med utseende på webstedet og ikke minst alt som er bak dette - så det var på tide å oppgradere.

søndag, oktober 25, 2020 Roy H Larsen Blog 2

defirestorefw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Historien om "Fire Store fra skøyteisen" kan du få på CD eller lydfil.  Pris kr 200,-

Unike opptak med heltene og et stykke skøytehistorie du ikke vil gå glipp av. 

Vippse til 90884438 - kroner og epostadr.
Lydfil blir sent omgående på Filemail

torsdag, oktober 22, 2020 Roy H Larsen Blog 14

Om NM enkeltdistanser i Vikingskipet

kommende helg 30.okt-1.nov 2020.

Int. med Svenn Ødegaard og sang fra Herborg Kråkevik med Alltid i ditt sinn og Nebbenes av og med Buicken bestående av Amund Maarud, Tom Stalsberg og Lars Saabye Christensen.

lørdag, mars 14, 2020 Roy H Larsen Blog 1220

Skøytesesongen 2018 var løfterik for Norge. To OL-gull, VM-gull i sprint, seier i verdenscupen sammenlagt, den moralske allroundmesteren i Amsterdam. Siden har pila pekt nedover. Det er ikke godt å si hvorfor.

steinar aage brenden
Årets sesong begynte i Minsk i Hviterussland i november og ble avsluttet i skøytesportens Mekka, Heerenveen i mars. Mange begivenheter lå mellom, ikke minst sesongens høydepunkt, VM i Vikingskipet.

Flere nasjoner viser fremmarsj. Bredden er stor, ikke minst om vi sammenligner med skisporten. Der er bredden synkende, noe som truer med å kvele f.eks. langrenn. Og skøytesporten fornyer seg. Både når det gjelder øvelser og måte å avvikle mesterskapene på. Derfor er det overraskende at ikke interessen rundt skøyteidretten er større i Norge. Dekningen på TV er flott, med to kommentatorer som selv har solid erfaring som aktive, Wetten og Flygind-Larsen. At reportasjene går på Viasat4 er for så vidt greit, men reiser noen spørsmål. Det er f.eks. tvilsomt om alle får inn sendingene. VM ble dekket av TV3. Det er mye idrett, det er trangt om plass. Noen grener favoriseres fremfor andre. En ting kan være nivået på de ulike idrettene. En annen er nivået på utøverne. En tredje selve idrettens natur og oppbygning. Når det gjelder vinteridrett er det to grener som springer i øynene, skiskyting og hopp. Begge har naturlig mye spenning i seg, de er rike på hendelser. Fotball er en helårsidrett, den har appell hos mange og krever stor sendetid. Men at det fortsatt er solid skøyteinteresse i Norge viser publikumstallet i Vikingskipet over 3 dager under VM.

Klikk på overskrift for hele artikkelen..

tirsdag, september 17, 2019 Roy H Larsen Blog 2880

Vi har lagt til et forum for skøyteinteresserte på sidene her, og vi håper det blir godt mottatt hos dere. Vi vil gjerne ha dette forumet til å fokusere på moderne skøytehistorie (år 2000 og fremover..) og fremtiden for skøytesporten. Forumet er åpent med alle "features" på, så får vi se om dette kan være realiteten fremover. Er det noe som må rettes på eller man vil ha på forumet, så send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Forumet finner du her.. toindre.no/forum/