Du er her: Home

Farvel NRK!

Det var vel ingen stor overraskelse at NRK måtte gi slipp på sine TV-overføringer  fra WC, OL og mesterskaper. Siden de har mistet så si all vinteridrett og en gråtkvalt kringkastningsjef måtte innrømme dette for en tid tilbake. Det blir store striper i lakken til statskanalen etter dette og hvilke følger dette får er vanskelig å si men sport er en stor slump av den totale underholdningen i alle TV-kanaler. Hvilke konseskvenser dette får for skøytesporten generellt er også vanskelig å spå  siden vi ikke vet hva TV3 og Viaplay dekker i antall timer fra nevnte skøytebegivenheter.  

Uansett er skøytesporten så interessant at kommersielle kanaler ser muligheter til å tjene penger på sporten. Siden det ikke lekker noe fra forhandlingene mellom ISU, NRK og de kommersielle aktørene er det vanskelig å trekke noen konklusjoner om hvorfor resultatet ble som det ble, men vi vet at hele mediabransjen blir stadig mer kommersialisert og en statsinstitusjon blir den tapende part. I skøyteforbundet har vi storebroren kunstløp som er en verdensidrett med store kommersielle krefter og interesser så kanskje hurtigløp kun blir en nisse på lasset i denne sammenheng? Så kan man kanskje nok en gang diskutere hvor fornuftig ekteskapet mellom hurtigløp og kunstløp er?

Uansett har norsk skøytesport markert seg i toppen de siste årene. Håvard Holmefjord Lorentzens OL-gull på 500m var en utrolig vitaminnsprøytning for nasjonalidretten.  Sverre Lunde Pedersens VM-seier på 5000 kronet hans karriere så langt og han startet allerede internasjonalt med 2 VM-seire for juniorer og har slått mesteren Sven Kramer både på 5000m og 10.000m. Sverre har blitt en vinner av rang. Vi har Sindre Henriksen som leverer på høyt nivå, Ida Njåtun vet vi kan være med i toppen, vi Har Allan Dahl Johansson som er i stadig utvikling, og vi har en sterk junior som Hallgeir Engebråten og flere gode sprintere som Henrik Fagerli Rukke og Bjørn Magnussen. Vi har mye å by på og kan glede oss til sesongen 2019/20. Ny gen.sekretær fra august måned håper vi er rette mann på rett plass. Hele skøyte-Norge må jobbe godt sammen for å få flere nordmenn bergtatt av skøyter. Sporten er unik og et meget salgbart produkt. Håper vi ses under sommerisen i Vikingskipet hvor det også er treningsløp siste lørdag og søndag. Kanskje kommer kongen? En skøytekonge?  

JC

 

Gratulerer til Kjeld Nuis med Oscarstatuetten 2019

Kjeld Nuis fikk Oscarstatuetten for sin fantastiske 1500m på 1.40.17 i Salt Lake City.  Toindreogvekkmen gratulerer!

Så har sprinteren Sang Hwa Lee lagt opp i en alder av 30 år. Hun har slitt med en kneskade over lengre tid. Sang Hwa Lee innehar verdensrekorden på 500m med 36.36. 

Solar Plexus for Skøyte-Norge

Arbeidet med ny skøytehall på Valle Hovin har pågått i flere årtier. Vikigheten av en skøytehall i hovedstaden er udiskutabel. Uansett hvor du bor i Norge er  de som følger skøytesporten fra skjær til skjær enige om at dette er kronen på verket. Intet sted i skøyte-verden har slike tradisjoner som Oslo og tidligere Kristiania. Her ble skøyteporten bygd opp fra Oscar Mathisens tid og her har det vært de store skøytefestene med fullsatte tribuner.

Nå er det atlså klart at byrådet ikke har bevilget penger til bygging av ny skøytehall på Valle. I dag har vi toppløpere i verdensklassen som nylig har gitt som resultater som vi tidlgere bare kunne drømme om!  Så gir byrådet oss den kalddusjen vi ikke hadde fortjent. Har politikerne blitt historieløse??  Men vi skal ikke gi opp kampen for noreges raskeste, vakreste og mest spennende idrett!! 

Vel overstått sesong 2018/19. Nå gleder vi oss til 2019/20!

Takk løpere, støtteapparat og en entusiastisk publikum enten fra sofaen eller på skøytebanen for et godt 2018/19!  Kanskje noe skuffende i forhold til kanonsesongen/OL-sesongen men alt går i bølgedaler men det viktigste er å kunne erkjenne at norsk skøyteport ikke har vært så sterk på lang tid. Våre forgrunnsfigurer Sverre Lunde Pedersen med VM på 5000m og en litt variabel toppsprinter Håvard Holmefjord Lorentsen går videre og bærer fanen for norsk skøytesport.

Unge og fremadstormende Alan Dahl Johansson fikk ikke vist sitt aller beste grunnet bl.a sykdom men han kvesser sine skøyter for ny kamp på isparketten! Hans talent og pågangsmot vil føre han til topps!  Ragne Wiklund er et spennende idrettstalent og er allerede i internasjonal klasse og vi er spent på fortesttelsen.  Det glade budskap er at også Ida Njåtun går på ny sesong og vi håper hun lykkes bedre siden vi vet hvilken kapasitet damen har!  Sjekk 2015 sesongen! Ida er viktig for kontinuteten i laget!  Hvor og hva Hege Bøkko tenker om neste sesong får vi sikkert vite etter hvert! Det gror bra i juniorrekkene og ingenting er bedre enn det siden dette er fremtiden! Hallgeir Engebråten og Ane Bye Farstad er navn å nevne.  

Hvem er den nye generalsekretæren Håkon Dahl? Vil han bidra til å sette norsk skøytesport i høyere opp i setet vedr. mediadekkning og sponsorinntekter?  Vi er spente på fortsettelsen!  Men norsk skøyteport er på rett vei!! 

Vi har en koloss som kan kopiere Koss!

Vi har legender som Oscar Mathisen, Hjallis, Kuppern og Johan Olav Koss. Det er gode grunner til det. De var aktive i en tid da skøytesporten hadde liten konkurranse. Halve Norge gikk ikke rundt i landet og kikket ustanselig på en liten skjerm og med propper i ørene stengte omverden ute. I gamle dager gikk man heller på skøyteløp og fylte opp Bislett Stadion med 26.000 feststemte skøytefans. Om du bodde gudsjammerlig langt fra Sinsenkrysset kunne du lytte til radio og notere rundetider. Vår skøytehelter ble nasjonale ikoner på den tiden da konkurransen om oppmerksomheten var liten og skøytesporten fikk breie seg ut i full bredde med kampen mann mot mann, stor fart og vakre bevegelser på isparketten før melkesyra gjorde for sterkt innpass. Legender som Kuppern fikk nettopp kongens fortjenstemedalje i gull!  Ikke bare fordi skøyteporten var megastor i hans tid men også i kraft av sin personlighet.

Vi skriver 2019 og det aller siste allround VM på skøyter(neste år blir det sammen med VM Sprint) blir avviklet på den raske banen i Calgary nå lørdag og søndag. Vår mann Sverre Lunde Pedersen har vist fantastisk form den siste tiden hvor han ble verdensmester på 5000m og tok sølv på 1500m. Han kan bli verdensmester på søndag og bli den første på 25 år etter Johan Olav Koss. Hvis så skjer blir det en vitamininnsprøytning for idretten over alle vinteridretter som har alt; spenning, stor fart, små marginer og kampen mann mot mann eller kvinne mot kvinne.  Skøytesporten står for en en ny epoke men mangler en ting: Ungdommen!  Vi må få ungdommen med blant publikum slik de har det i Nederland. Se mer fremover enn bakover for da snubler ikke skøyteporten! Har du forslag om hvordan få med ungdommen i en sport som er like ung i dag?? Mail; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   eller sms 90884438.   Godt VM!

  

Skøytesporten fortsetter å vokse!

Etter kjempesesongen 2018/19 med gull av Håvard Lorentsen på 500m og gull på Lagtempo fortsetter veksten i inneværende sesong. Etter Sverres gulløp på 5000m på VM enkeltdist. en oppvisning i kraft, teknikk og fart vi sjelden har sett maken til stopper det ikke her! Håvard "Lorry" fikk orden på skøytebuen takken være en årvåken canadisk trener og tok sølv på 1000m og ambisjonene er tilbake!  Sensasjonskvinnen som dukket opp som fuglen Føniks ukjent for skøyteverden unntatt Aktiv skøyteklubb er bare 18 år!  Som junior fikk hun representere Norge i WC i Collalbo og går seg opp i A-gruppa! Under VM for junior på enkeltdistanser ble hun i helgen kåret til verdensmester på 3000m med tiden 4.20.01.  Ragne Wiklund er også orienteringsløper og et stort talent som er svært gledelig da våre jenter som Hege og Ida sliter med å finne toppformen. I tillegg har vi Hallgeir Engebråten som tok sølv for junior på 3000m kun slått av Lukas Mann fra Tyskland. Engebråten, Tobias Fløiten og Isak Høiby tok gull i lagtempo i samme VM for juniorer!!! Alt lover godt for frentidens skøytesport og vi har enda VM sprint og allround igjen!!  Verdens beste underholdning!

  

Underkategorier

Søk

Hvem er på nett ?

Vi har 8 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Noe på hjertet

Har du nyheter, ideer, planer eller et arrangement i skøytesportens regi så la oss vite dette snarest på sms 90884438, eiffel@online eller facebook/toindreovevekkmen