Velkommen til toindreogvekkmen.no!

I over 15 år har vi servert nyheter og hendelser innen skøyteverden ! Når er det nesten 10 år siden vi har gjort noe med utseende på webstedet og ikke minst alt som er bak dette - så det var på tide å oppgradere.

lørdag, mars 14, 2020 Roy H Larsen Blog 1059

Skøytesesongen 2018 var løfterik for Norge. To OL-gull, VM-gull i sprint, seier i verdenscupen sammenlagt, den moralske allroundmesteren i Amsterdam. Siden har pila pekt nedover. Det er ikke godt å si hvorfor.

steinar aage brenden
Årets sesong begynte i Minsk i Hviterussland i november og ble avsluttet i skøytesportens Mekka, Heerenveen i mars. Mange begivenheter lå mellom, ikke minst sesongens høydepunkt, VM i Vikingskipet.

Flere nasjoner viser fremmarsj. Bredden er stor, ikke minst om vi sammenligner med skisporten. Der er bredden synkende, noe som truer med å kvele f.eks. langrenn. Og skøytesporten fornyer seg. Både når det gjelder øvelser og måte å avvikle mesterskapene på. Derfor er det overraskende at ikke interessen rundt skøyteidretten er større i Norge. Dekningen på TV er flott, med to kommentatorer som selv har solid erfaring som aktive, Wetten og Flygind-Larsen. At reportasjene går på Viasat4 er for så vidt greit, men reiser noen spørsmål. Det er f.eks. tvilsomt om alle får inn sendingene. VM ble dekket av TV3. Det er mye idrett, det er trangt om plass. Noen grener favoriseres fremfor andre. En ting kan være nivået på de ulike idrettene. En annen er nivået på utøverne. En tredje selve idrettens natur og oppbygning. Når det gjelder vinteridrett er det to grener som springer i øynene, skiskyting og hopp. Begge har naturlig mye spenning i seg, de er rike på hendelser. Fotball er en helårsidrett, den har appell hos mange og krever stor sendetid. Men at det fortsatt er solid skøyteinteresse i Norge viser publikumstallet i Vikingskipet over 3 dager under VM.

Klikk på overskrift for hele artikkelen..

tirsdag, september 17, 2019 Roy H Larsen Blog 2723

Vi har lagt til et forum for skøyteinteresserte på sidene her, og vi håper det blir godt mottatt hos dere. Vi vil gjerne ha dette forumet til å fokusere på moderne skøytehistorie (år 2000 og fremover..) og fremtiden for skøytesporten. Forumet er åpent med alle "features" på, så får vi se om dette kan være realiteten fremover. Er det noe som må rettes på eller man vil ha på forumet, så send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Forumet finner du her.. toindre.no/forum/

tirsdag, august 27, 2019 Jan Christian Blog 1464

TOrdføreren i Bergenorsdag 29 august kl. 13 møter jeg ordføreren i Bergen -Marte Mjøs Persen (AP) for å snakke om skøyter med fokus på statusen løperne fra Bergen har fått, nytt skøyteanlegg i Bergen-regionen og VM på Hamar. Mer kommer etter møtet som jeg ser frem til!  

Toindreogvekkmen besøkte ordføreren i Bergen, Marte Mjøs Persen 29 august. Hun kommer fra AP som hun også har vært leder av. I sin periode som ordfører var den største opplevelsen da Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Holmefjord Lorentsen ble olympiske mestere i Pyeongschang i Sør-Korea i 2018. Politikerne var samlet på ordførerens kontor for å overvære Håvard 500ms løp som førte til gull, det første på over 70 år.  

 Marte Mjøs Persen er idrettsinteressert og skøyter har fått en egen plass etter disse fantastiske resultatene.

- Dersom Fana IF hvor løperne kommer fra, hadde vært et land hadde de hatt bedre resultater enn vinternasjonene Kina og Finland..forteller hun begeistret !

torsdag, august 22, 2019 Jan Christian Uncategorised 527

Under VM på skøyter 28 feb. - 1 mars 2020 i Vikingskipet Hamar er samtlige sitteplasser utsolgt dvs. hovedtribune og vekslingsside på lørdag og søndag. Fredag er det ca. 300 billeter igjen så vær rask med å bestille om du ønsker å sitte første dag under dette spetakulære VM på skøyter noensinne. I svingene er det ledige plasser alle dager men disse blir stadig færre så kjøp billetter idag på skøyteforbundets sider!